aanpassing corona regels

  1. Home
  2. aanpassing corona regels

Sporthal De IJsselweide

Voor iedereen van 13 jaar en ouder geldt een dringend advies een niet-medisch mondkapje te dragen in publiek toegankelijke binnenruimtes. Om duidelijkheid te verschaffen over hoe we in het volleybal hier het beste mee om kunnen gaan, is hieronder een aantal aanvullende adviezen op een rijtje gezet:

Het mondkapje is geen vervanging van de overige maatregelen, zoals het houden van de 1,5 meter afstand en het niet yellen, zingen en schreeuwen in de zaal;
Jeugdteams vanaf 13 jaar en hun begeleiders en seniorenteams dragen bij binnenkomst in de hal en kleedkamers een mondkapje. Tevens als je de zaal weer verlaat om naar de kleedkamer te gaan of naar huis. 
Wanneer je voor langere tijd op de spelersbank zit, is het advies ook op de bank mondkapjes te dragen;
De coach hoeft geen mondkapje te dragen, om zo verstaanbaar te blijven bij het geven van aanwijzingen aan het team;
Eventueel aanwezige lijnrechters, tellers en aanwezige jury houden hun mondkapje op;
Zaalwachten en mensen die voor de organisatie in de hal zijn, houden hun mondkapje op;
De scheidsrechters hoeven geen mondkapje op tijdens de wedstrijden.

De kleedkamers blijven gewoon beschikbaar, maar hiervoor geldt uiteraard; houdt 1,5 meter afstand.

Er kan dus gedoucht worden en gebruik gemaakt worden van het toilet.

Daarnaast zijn natuurlijk de vereniging specifieke protocollen (aangepast na de persconferentie van gisteren) van toepassing.

Tijdelijke aanvulling Protocol  gebruik binnensport accommodatie Optisport Oude IJsselstreek 29-9-2020

–             Het gebruik van de binnensport accommodatie is alleen toegestaan voor de gebruiker en de daarbij behorende leden. Toeschouwers zijn niet toegestaan. Onder toeschouwers vallen ook de ouders, verzorgers, broertjes en zusjes van de leden die komen brengen en/of halen.

–             Het is toegestaan tot de voordeur van de binnensport accommodatie de leden te brengen en op te halen. Om belemmering bij de ingang/uitgang te voorkomen is het niet toegestaan om binnen een straal van 3 meter van de ingang te wachten.  

–             Je mag uiterlijk 5 minuten voor en 10 minuten na elke sportactiviteit aanwezig in de binnensportaccommodatie.

–             Het is niet toegestaan om als sporter, voor of na je eigen wedstrijd, als toeschouwer in het pand aanwezig te zijn.

–             Het is voor ouders, van uitspelende teams, die meekomen met wedstrijden wel toegestaan om aanwezig te zijn bij de wedstrijd. Zij vallen onder de teambegeleiding. Dit is dus niet van kracht voor thuis spelende teams.

Menu